Tehnicki pregled crna gora

HOMOLOGACIJA

HOMOLOGACIJA

Homologacija vozila odnosno dijelova, sklopova i uređaja vozila je ispitivanje i utvrđivanje usklađenosti ispitivanih dijelova prema ECE pravilnicima ili EEC/EC direktivama i EU uredbama koje se odnose na ispitivani dio i na određenu kategoriju vozila. Homologacija tipa vozila sprovodi se za nova vozila koja uvoze ovlašćeni zastupnici proizvođača ili sami proizvođači, dok se homologacija pojedinačnog vozila sprovodi za nova i upotrebljavana vozila koja se pojedinačno uvoze.

Pravilnikom o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori kojeg je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pripremilo i koji je stupio na snagu maja 2015. godine, propisuju se uslovi koje moraju da ispunjavaju vozila koja se uvoze zbog registracije, prodaje i puštanja u saobraćaj u Crnoj Gori, i uslovi za određivanje organizacije koje mogu obavljati administrativne i tehničke poslove, čime je u potpunosti uređena oblast homologacije motornih vozila.

Što se tiče ispunjavanja uslova zaštite životne sredine i zdravlja građana zadržan je za uvoz upotrebljavanih vozila postojeći standard minimum Euro 3, dok je za uvoz novih vozila usvojen ekološki standard minimum Euro 5. Za poslove homologacije za tip vozila i izdavanje potvrde o homologaciji za pojedinačno vozilo nadležan je Univerzitet Crne Gore – Mašinski fakultet Podgorica. Na ovaj način omogućeno je građanima da na teritoriji čitave Crne Gore mogu obavljati usluge homologacije.

Usvojeno rješenje za sprovođenje sistema homologacije vozila u Crnoj Gori zasnovano je na konceptu koji je usvojen u zemljama regiona, odnosno predviđeno je da provjeru homologacijske ispravnosti tipa vozila sprovodi organ državne uprave – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, izdaje Sertifikat o homologaciji tipa vozila i po tom osnovu prihoduje sredstva u državni Budžet.

 

 VRŠIMO HOMOLOGACIJU ZA SVA PUTNIČKA I TERETNA VOZILA

KONTAKT TELEFON ZA HOMOLOGACIJU I TEHNIČKI PREGLED VOZILA: 020 252 758

 

Tehnicki pregled crna gora

 

Statisitka posjeta

0469818
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
UKUPNO:
381
839
5214
8035
2490
41514
469818

Facebook

INSTAGRAM

Klikni me!
Tehnicki pregled crna gora

RENT-A-CAR

 

Želite da iznajmite vozilo na dan, mjesec ili duži vrijemenski period?

Potreban vam je mini automobil za brz obilazak grada, ekonomičan za svakodnevne potrebe, premium ili luksuzan za specijalne prilike ili standardan u poslovne svrhe?

Kada Vam zatreba rent a car vozilo u Podgorici, napravite rezervaciju i budite uvjereni da ste donjeli pravu odluku kada je vrijednost usluge za uloženi novac u pitanju.

Kada rezervišete vozilo, očekujte neke od najnovijih modela svjetskih brendova proverenih performansi po najpovoljnijim cijenama!

Kontakt telefon: 067 123 888

TEHNIČKI PREGLED

 

Pratimo sve tehnološke promene i novosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja kako bismo bili konkurentni na tržištu i svakome od Vas pružili uslugu vrhunskog kvaliteta, po veoma atraktivnim cjenama! Već pri samom dolasku u naš Auto centar, uvjerićete se u to koliko mi ozbiljno shvatamo svoj posao!

Posjetite naš Auto centar i završite kompletan proces registracije – NA JEDNOM MJESTU.

Zahvaljujući moderno opremljenoj prostoriji, sa uspehom vršimo detaljnu provjeru ispravnosti svih vozila.

Tehnički pregled svih putničkih, teretnih, radnih i priključnih vozila

U ponudi i Homologacija putničkih i teretnih vozila.

Kontakt telefon: 020 252 758